Gå direkt till innehåll
Sparks Generation och Alecta Fastigheter skapar möjligheter till en meningsfull fritid för unga i Sundbyberg

Pressmeddelande -

Sparks Generation och Alecta Fastigheter skapar möjligheter till en meningsfull fritid för unga i Sundbyberg

Nyligen kunde Sparks Generation presentera Sundbybergs Stad som ny Sparkskommun. Nu meddelar organisationen att man stärker sina insatser i Sundbyberg genom ytterligare en aktör, Alecta Fastigheter, som kliver in som projektpartner till Sparks Generation i Sundbyberg.

— För att skapa långsiktiga och hållbara lösningar på samhällsutmaningar behöver vi samverka mellan flera sektorer. Genom att ge fler unga möjligheten att delta i meningsfulla fritidsaktiviteter kan vi förbättra ungas psykiska och fysiska hälsa, minska ensamheten, öka trivseln i skolan och öppna upp för en positiv framtidstro. Att kroka arm med Alecta Fastigheter känns naturligt då vi delar samma vision och tillsammans kan vi arbeta långsiktigt. Sparks är den digitala infrastrukturen för ungas fritid och därmed en del av samhällsstrukturen. Tillsammans kan vi bygga ett hållbart och inkluderande samhälle, säger Alexandra Krook grundare Sparks Generation.

I sparksapp.se hittar unga mängder av prova-på-aktiviteter, kurser och läger som både kommunen och föreningslivet anordnar. Här träffar unga nya kompisar, testar nya aktiviteter och har kul tillsammans. Syftet är att lyfta fram både okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen där unga får utvecklas i gemenskap med andra.

— Vi vill vara en närvarande aktör som bidrar till inkludering och framtidstro i samhället och där känns Sparks Generation som en klockren samarbetspartner. Vi hoppas kunna bidra till att fler unga i Sundbyberg får en meningsfull fritid och ser fram emot att få vara en del av detta samarbete, säger Nickie Excellie Chef Hållbarhet Alecta Fastigheter,

Efter sommaren påbörjar Sparks även rekryteringen av lokala ungdomsambassadörer som kommer vara ute på skolorna, delta i aktiviteter och synas på sociala medier, där de inspirerar unga att ta del av det lokala utbudet. Ungdomsambassadörerna är till för att skapa pepp, motivation, trygghet och tillit för alla deltagare. Genom Sparksapp.se kan unga påverka det lokala utbudet genom rating, rösta i olika frågor och svara på undersökningar, vilket skapar underlag för att vidareutveckla befintliga och nya aktiviteter. Och nu söker Sparks Generation fler samarbetspartners.

— Vi satsar nu på att växla upp verksamheten och söker fler aktörer som vill vara med och skapa förutsättningar för unga att ha en meningsfull fritid. Tag gärna kontakt med oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan kroka arm, säger Alexandra Krook.För mer information kontakta:
Alexandra Krook
Grundare och verksamhetschef
0733–34 04 07
Alexandra.krook@sparksgeneration.com

Helen Iwefors Häggblom
Pressansvarig
Helen.iwefors@sparksgeneration.com

Nickie Excellie
Chef Hållbarhet Alecta Fastigheter
Nickie.Excellie@alecta.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Sparks Sparks är en ideell organisation som genom digital teknik, ambassadörer och samverkan med kommuner, föreningar och förbund hjälper unga i åldern 10-16 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av aktiviteter, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook och är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse och Skandia:Idéer för Livet. www.sparksgeneration.com

Kontakter

Rebecka Johansson

Rebecka Johansson

Presskontakt Presskontakt +46 (0)76 492 4641

Relaterat innehåll