Gå direkt till innehåll
Minska skärmtiden, här kan unga ladda sina egna batterier genom 200+ aktiviteter under hela sommaren

Pressmeddelande -

Minska skärmtiden, här kan unga ladda sina egna batterier genom 200+ aktiviteter under hela sommaren

Sparks Generation, en digital plattform som hjälper unga att hitta sin grej, sin s.k. Spark genom att skapa inspiration inom ett stort antal intressen och lyfta fram kostnadsfria prova-på-möjligheter, har nu listat över 200 gratisaktiviteter runt om i Storstockholm som olika arrangörer anordnar under hela sommaren. Utbudet består av allt från street art, brännboll, dans, taekwondo, foto, trampolin, parkour, utflykter till stranden till låtskrivarkurser och urban hip hop. Aktiviteterna som listats veckovis under hela sommaren, finns exempelvis i Botkyrka, Haninge, Järfälla, Sundbyberg, Tensta samt på Fryshuset.

Sparks Generation är ideell förening som fungerar som en dörröppnare mellan unga och inkluderande och schyssta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje och gemenskap. Med hjälp av utvalda förebilder såsom Penny Parnevik, syskonen och YouTube-stjärnorna Wilma & Emil Holmqvist lyfter Sparks fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.

Under sommaren listar Sparks Generation på sin hemsida över 200 förslag på olika aktiviteter runt om i Storstockholm som ungdomar kostnadsfritt kan delta i. Exempelvis så ordnar Fryshuset en rad olika aktiviteter som man kan prova på i sommar såsom basket, thaiboxning, street art, fotokurs och utflykter bara för att nämna några.

Alexandra Krook grundare och verksamhetschef Sparks Generation berättar:

– Vi vill hjälpa unga att hitta och utveckla en passion, en sk Spark, som skänker glädje, motivation och mening på fritiden. Forskning från bl.a Angela Duckworth amerikansk forskare, visar hur betydelsefull den är för ens egen utveckling och välmående. Att ha ett intresse som du själv valt att engagera dig i, ha ledare och kompisar som hjälper dig att växa och bli en del av en gemenskap, visar sig ha positiv påverkan på självförtroende, betyg och skapar bättre framtidsutsikter.

Sparks Generation har genom egna fokusgrupper och intervjuer fått insikt om att många unga inte känner till vad som erbjuds och ofta tar det dessutom lite tid att hitta vad man verkligen gillar. Det bästa sättet är helt enkelt att prova sig fram. Kommunikationen med målgruppen, 10-15-åringar, sker på @sparksgeneration på Instagram, på Youtube samt via hemsidan.

– På hemsidan inspirerar och guidar vi bland alla fantastiska möjligheter som erbjuds utanför skärmen. Bara i Storstockholm finns det över 200 helt underbara aktiviteter. Så i princip kan man prova något varje dag under hela sommarlovet. Vår ambition är att växa nationellt så att vi kan hjälpa ännu fler unga att hitta sin grej och bli sitt bästa jag, avslutar Alexandra Krook.

Ämnen

Taggar

Regioner


För mer information kontakta:

Alexandra Krook Grundare och verksamhetschef
0733-340407
Alexandra.krook@sparksgeneration.com

Helen Iwefors Häggblom Presskontakt
0708-721990
Helen.iwefors@sparksgeneration.com

Om Sparks Generation
Sparks är en digital plattform som inspirerar unga i åldern 10-15 år, att hitta sin grej och sedan matchar den med det lokala utbudet av föreningar och aktiviteter. Vi är dörröppnaren mellan unga och inkluderande, schyssta och intressanta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem.Sparks Generation baseras bland annat på amerikansk forskning kring SPARKS, och GRIT, där en av slutsatserna är att en meningsfull fritid bidrar till bättre resultat i skolan, ger känsla av gemenskap och leder till bättre framtidsutsikter och ökat välmående hos unga. Sparks Generation är en ideell förening som finansieras genom gåvor och donationer. Donationer har erhållits från Skandia: Idéer för livet och Familjen Erling-Perssons Stiftelse. www.sparksgeneration.com

Presskontakt

Alexandra Krook

Alexandra Krook

Presskontakt VD och initiativtagare 0733340407
Helen Iwefors Häggblom

Helen Iwefors Häggblom

Presskontakt Pressansvarig Presskontakt 0708-721990

Relaterat material

Relaterade nyheter