Gå direkt till innehåll
Sparks Generation lanserar digital yogavecka för unga tillsammans med Penny Parnevik

Pressmeddelande -

Sparks Generation lanserar digital yogavecka för unga tillsammans med Penny Parnevik

Sparks Generation, en digital plattform som hjälper unga att må bra och hitta sin grej, sin Spark, lanserar nu en #sparksyogaweek för 10-16 åringar. Syftet är att i corona-tider när vi tillbringar mycket tid hemma och rör på oss betydligt mindre, visa bredden av yogans värld och bygga kunskap och kännedom om yogans fördelar, samt göra den tillgänglig. Passen är skapade för nybörjare och riktar sig till dem som aldrig testat yoga förut. I kampanjen introduceras Sparks Ambassadör Penny Parnevik för yogans värld under ledning av yoga-läraren Dag Tolstoy. Yoga-avsnitten kommer att släppas varje dag kl.14:00 på Sparks YouTube-kanal, 4 dagar i rad, med start tisdagen 5 maj.

Den digitala yoga-challenge-kampanjen är utformad för att passa ungdomar och nybörjare och har till syfte att introducera unga till yoga, slå hål på en del fördomar om yoga och visa på hur enkelt det är att testa hemma. Yogapassen är framtagna tillsammans med certifierad yogalärare och syftet är att visa bredden med yoga på ett inspirerande och lite lättsamt sätt. Filmerna är framtagna med olika syften beroende på vilket behov man har och utformade som utmaningar för att få följarna att prova-på flera gånger för att hitta just sin form.

Sparks Generations har till syfte att hjälpa unga att hitta sin grej, sin sk. Spark och genom inspiration och kostnadsfria prova-på-aktiviteter uppmanar man unga till välbefinnande och psykiskt välmående. Via digitala avsnitt kan den som vill, enkelt träna hemma utan att någon ser, helt i sin egen takt. Yogan är mångsidig och passar både för den som vill bli starkare och flexiblare, men även för den som vill stanna upp och landa i sig själv för en stund.

Alexandra Krook, verksamhetschef och grundare berättar; med anledning av Coronaviruset och många unga som tillbringar allt mer tid framför skärmen så vill vi på Sparks Generation bidra med att ta fram en inspirerande kampanj bestående av härliga och enkla yogaprogram som man enkelt kan göra hemma om och om igen. Vi vill lyfta fram nybörjarperspektivet och göra yoga mer tillgängligt för alla. Vi vet från forskningen* att yoga är bra för välbefinnandet på så många plan och därför har vi tagit fram en serie som passar för olika tillfällen, beroende på vilket behov man har. Har man exempelvis ett prov och behöver hjälp med att stressa ned kan man köra passet för avslappning. Vill man bara bli lite smidigare och starkare så blir det styrkepasset, eller vill man boosta sig själv med energi – ja då har vi ytterligare ett pass för det.

Yoga-konceptet är utvecklat med en projektgrupp på Handelshögskolan som lyfte fram Dag Tolstoy som spännande yogaprofil till Sparks. Valet föll på Dag Tolstoy för hans härliga personlighet och hans opretentiösa inställning till yoga. Dag är certifierad yogalärare och har utövat yoga i sju år, vilket skapar tillit och trygghet samtidigt som han kommer att kunna inspirera Sparks följare att prova på yoga för att må bra och få möjlighet att hitta sin grej.

Penny Parnevik, Sparks Generations ambassadör och aktuell i Let´s Dance på TV4, har följt med Sparks under det första året och testat på både Volleyboll, Bågskytte Badminton och Street Dance. Och nu har det alltså blivit dags att testa på digital yoga på hemmaplan för första gången:─ Yoga är så harmoniskt och får en verkligen att stanna upp, koppla bort omvärlden för en stund och stressa ner. Att testa yoga hemma var verkligen superenkelt och avkopplande, passen passar för alla och att stanna upp och glömma omvärlden för en stund är något som vi alla kan behöva mer i våra liv. Det bästa med Sparks Generation är att man faktiskt tar bort pressen att man måste vara grym på någonting, man ska helt enkelt bara prova på olika aktiviteter för att se om man hittar något man gillar, och den här gången kan man testa på hemma i vardagsrummet, vilket gör det ännu enklare.


Sparks är en digital plattform där vi inspirerar unga i åldern 10-15 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av föreningar och aktiviteter. Vi är dörröppnaren mellan unga och inkluderande, schyssta och intressanta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook och är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse, Skandia:Idéer för Livet samt Vinnova. www.sparksgeneration.com

Presskontakt

Alexandra Krook

Alexandra Krook

Presskontakt VD och initiativtagare 0733340407
Helen Iwefors Häggblom

Helen Iwefors Häggblom

Presskontakt Pressansvarig Presskontakt 0708-721990