Gå direkt till innehåll
Barn och unga får större tillgång till Capoeira genom SPARKSAPP

Pressmeddelande -

Barn och unga får större tillgång till Capoeira genom SPARKSAPP

Vi är stolta över att meddela att Sparks Generation har ingått ett samarbetsavtal med Svenska Capoeiraförbundet, vilket gör det möjligt för alla capoeiraföreningar i hela Region Stockholm och på sikt hela Sverige, att vara med i SPARKSAPP. Samarbetet innebär att föreningarna kan nå ut till fler barn och unga, samtidigt som de kan dra nytta av SparksApps digitala lösningar för närvarohantering, rapportering och bidragsansökningar.

Detta samarbete innebär att capoeiraföreningar kan nå ut till fler barn och unga som vill prova på capoeira, en unik brasiliansk konstform som kombinerar stridstekniker, musik, akrobatik och dans. Capoeira erbjuder en fantastisk möjlighet för unga att utveckla både fysiska och kulturella färdigheter på ett roligt och inkluderande sätt. Genom att ansluta sig till SparksApp får föreningarna tillgång till digitala lösningar som underlättar hantering av närvaro, rapportering, och bidragsansökningar, vilket gör det enklare att fokusera på det som är viktigast – att skapa meningsfulla och engagerande upplevelser för barn och unga.

Första fasen i Stockholmsregionen
I den första fasen av samarbetet kommer föreningar inom Stockholmsregionen att anslutas till SPARKSAPP. Målet är att, i ett nästa steg, utöka detta till föreningar över hela Sverige, så att fler unga får tillgång till denna dynamiska konstform. Genom att ge unga möjlighet att delta i aktiviteter som kombinerar fysisk rörelse med kultur och kreativitet, bidrar vi till deras personliga utveckling och stärker gemenskapen i samhället.

"Vi är oerhört glada över att kunna samarbeta med Capoeiraförbundet för att sprida den positiva inverkan som capoeira har på unga. Genom SparksApp kan vi inte bara hjälpa föreningarna att nå ut till fler, utan också underlätta den administrativa delen, vilket ger dem mer tid och energi att fokusera på sin kärnverksamhet." säger en entusiastisk Alexandra Krook, grundare av Sparks Generation

Luiz Carlos Fernandes, ordförande för Svenska Capoeiraförbundet, delar Krooks entusiasm:

"Det här samarbetet är ett viktigt steg för att stärka capoeirans position i Sverige. Genom att använda SPARKSAPP kan vi erbjuda våra föreningar verktyg som hjälper dem att växa och nå fler unga deltagare. Det förenklar också mycket av den administration som ofta är betungande för ideella organisationer."

En del av en bredare satsning
Detta samarbete är en del av Sparks Generations bredare satsning på att stödja föreningar och kommuner genom digitala lösningar som underlättar både deltagande och administration. Vi strävar efter att skapa fler möjligheter för barn och unga att engagera sig i aktiviteter som inte bara främjar fysisk hälsa, utan också bidrar till personlig utveckling och social inkludering.

Genom detta partnerskap visar vi på vår vilja att göra fritiden till en viktig del av barns och ungas liv, oavsett intressen eller bakgrund.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


OM SPARKS GENERATION
Sparks Generation är en ideell förening som verkar för att alla unga ska ha tillgång till en meningsfull och inkluderande fritid. Genom den digitala plattformen SPARKSAPP får ungdomar och deras vårdnadshavare en översikt över ett brett utbud av lokala aktiviteter, lovprogram, kurser och läger. Plattformen gör det enkelt för ungdomsverksamheter att nå ut till unga, hantera närvaro, låna ut utrustning och få vårdnadshavarnas medgivande.

SPARKSAPP marknadsförs av lokala ungdomsambassadörer som inspirerar genom skolbesök och sociala medier. Kommuner och städer får via plattformen en egen portal med realtidsdata om ungdomars intressen och åsikter kring aktiviteter, vilket ger beslutsfattare unika insikter för att anpassa utbudet efter ungas behov.
Sparks Generation finansieras av donationer och bidrag från bland andra Erling-Perssons Stiftelse, Skandia: Idéer för livet, James Burke Foundation och Alecta Fastigheter. Vi är även stolta medlemmar i Giva Sverige, samt samarbetspartner till KEKS och Majblomman.

Tillsammans gör vi fritiden viktig.

OM CAPOEIRAFÖRBUNDET

Svenska Capoeiraförbundet (SCF) är den nationella organisationen som verkar för att främja och utveckla capoeira i Sverige. Förbundet stödjer lokala föreningar och instruktörer genom att erbjuda utbildning, evenemang och resurser, samtidigt som det arbetar för att sprida kunskap om capoeira som en unik kombination av kampkonst, dans, musik och kultur.

Capoeira erbjuder en dynamisk och inkluderande miljö där barn, ungdomar och vuxna kan utveckla både fysiska färdigheter och kulturellt medvetande. Genom capoeira lär sig deltagare inte bara akrobatik och stridstekniker, utan också samarbete, disciplin och respekt för andra kulturer. Förbundet organiserar tävlingar, workshops och träningsläger, samtidigt som det bidrar till att capoeira blir tillgänglig för fler genom olika samarbeten med skolor och idrottsföreningar runtom i landet.

Med ett starkt fokus på att nå fler unga genom capoeira arbetar SCF för att främja en aktiv och meningsfull fritid för alla. Förbundet strävar efter att tillhandahålla verktyg och stöd till sina medlemsföreningar för att underlätta deras tillväxt och utveckling, och på så sätt bidra till att stärka capoeira som en viktig del av Sveriges idrotts- och kulturutbud.

Genom sitt senaste samarbete med Sparks Generation och deras digitala plattform SPARKSAPP, siktar SCF på att öka tillgängligheten och underlätta administrationen för föreningarna. Detta gör det möjligt för ännu fler barn och unga att upptäcka glädjen i capoeira och dra nytta av dess fysiska, kulturella och sociala fördelar.

Kontakter

Relaterat innehåll

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Den ideella organisationen Sparks Generation lanserar en ny, kostnadsfri app för barn och ungdomar som gör det lättare att hitta och boka fritidsaktiviteter i sitt närområde. Samtidigt introduceras en ny kommunportal som ger fördjupade insikter i ungas fritidsengagemang, samt en fritidsgårdsmodul för smidigare hantering av närvaro och vårdnadshavarmedgivanden.