Gå direkt till innehåll
Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Pressmeddelande -

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Den ideella organisationen Sparks Generation lanserar en ny, kostnadsfri app för barn och ungdomar som gör det lättare att hitta och boka fritidsaktiviteter i sitt närområde. Samtidigt introduceras en ny kommunportal som ger fördjupade insikter i ungas fritidsengagemang, samt en fritidsgårdsmodul för smidigare hantering av närvaro och vårdnadshavarmedgivanden. SPARKSAPP finns nu tillgänglig att ladda ned från App Store och Google Play.

Sparks Generations målsättning är att inspirera och göra det enkelt för barn och unga att få tillgång till ett rikt utbud av meningsfulla aktiviteter, samt möjlighet att vara med och påverka utbudet i sin kommun. Höjdpunkter i den nya appen inkluderar:

Förbättrad användarupplevelse: SPARKSAPP bygger på värdefulla insikter från både användare i olika åldrar och ungdomsverksamheterna i Sparks partnerkommuner. Den nya appen är än mer användarvänlig och innehåller flera nya funktioner. Användarna kan bland annat markera sina intressen och favoritarrangörer, vilket gör att de kan ta emot notiser om nya tillgängliga aktiviteter och därmed undviker att missa aktiviteter som är viktiga för dem.

Ny tjänst för fritidsgårdar: Nu introduceras en modul av innovativ funktionalitet riktad till fritidsgårdar som effektiviserar hanteringen av besökare. Detta inkluderar incheckning med QR-kod, digitala vårdnadshavarmedgivanden samt en funktion för in- och utlåning av material. Funktionerna gör det lättare för fritidsgårdspersonal att hantera och kommunicera med besökare och deras vårdnadshavare.

En helt ny kommunportal: I samband med lanseringen introducerar Sparks också en kraftfull kommunportal. I portalen samlas en stor mängd statistik, som hjälper kommunerna att förbättra och anpassa sitt utbud av fritidsaktiviteter. Bland annat går det att se fördelningen mellan kön och ålder på aktiviteter. Portalen ger även en överblick över användar- och aktivitetsfördelning baserat på RegSo (Regionala statistikområden), vilket underlättar för kommunen att anpassa och rikta sina fritidsaktiviteter efter specifika geografiska områden och behov.

Den nya appen lanseras i samband med att Sparks Generation etablerar sin metod i ytterligare en kommun, Sollentuna. Förhoppningen är att den kommer att inspirera kommunens unga medborgare till en meningsfull och inkluderande fritid samt underlätta för olika verksamheter att nå ut till dem.

– Med Sparksapp 2.0 fortsätter vi att driva vår vision om att ge varje barn och ungdom möjlighet att utvecklas, känna trygghet och gemenskap på sin fritid. Vi är stolta över våra kommunpartnerskap som nu även innefattar Sollentuna kommun. Vi ser fram emot att göra skillnad för än fler barn och unga genom att fortsätta växa tillsammans med kommuner och organisationer runt om i landet, säger Alexandra Krook, grundare och verksamhetschef för Sparks Generation.

  Sparks bjuder in beslutsfattare inom riksdag, regioner och kommuner att utforska den nya appen och dess potential att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar i hela Sverige. Genom Sparks plattform får barn och unga chansen att testa sig fram kostnadsfritt innan de bestämmer sig för vad de vill gå med i och därmed betala för, vilket gör att plattformen fungerar som ett komplement till det nationella fritidskortet. Kontakta oss för mer information och samarbetsmöjligheter.

  För mer information och för att ladda ned SPARKSAPP i Google Play och App Store, besök https://sparksgeneration.com/sparksapp/

  Ämnen

  Kategorier


  Om SPARKSAPP

  SPARKSAPP är din kostnadsfria guide och bokningstjänst för meningsfull fritid för barn och ungdomar. Genom nära samarbeten med kommuner, bibliotek, kulturskolor, föreningsliv och fritidsgårdar erbjuder vi en bred och tillgänglig uppsättning fritidsaktiviteter. Du kan enkelt hitta och boka spontanaktiviteter, kurser, läger och lovaktiviteter som passar ditt intresse. SPARKSAPP finns nu tillgänglig för nedladdning på både Google Play och App Store.

  Om Sparks Generation

  Sparks Generation är en ideell organisation dedikerad till att skapa meningsfull fritid för barn och ungdomar samtidigt som vi stödjer kommuner och ungdomsverksamheter att nå ut i de kanaler där unga är och erbjuda en digital plattform som unga älskar. Vår skalbara metod involverar lokala ungdomsambassadörer som inspirerar unga både i skolor och på sociala medier. Genom vår tjänst SPARKSAPP, ger vi barn, unga och deras vårdnadshavare tillgång till hela det lokala utbudet av inspirerande och trygga aktiviteter där de kan växa, känna inre glädje och skapa gemenskap med andra. Genom vår tillhörande kommunportal får kommuner kontinuerlig realtidsåterkoppling från barn och unga, vilket ger underlag för att anpassa och utveckla aktivitetsutbudet baserat på målgruppens behov och preferenser. Plattformen erbjuder ett brett spektrum av aktiviteter som användarna kan utforska, oavsett om det är sport, kultur, friluftsliv eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks är för närvarande aktiv i Upplands-Bro och Sundbybergs stad och har i dagarna precis lanserats i Sollentuna. I februari lanseras i Norrtälje kommun. Och fler kommuner och stadsdelar är på väg in. Organisationen grundades 2018 av Alexandra Krook och finansieras genom donationer och bidrag från organisationer som Familjen Erling-Persson Stiftelse, Stiftelsen Skandia: Idéer för Livet, Alecta Fastigheter samt privatpersoner som Christian Kinch, grundare av Bactiguard. För mer information, besök vår webbplats: sparksgeneration.com

  Kontakter

  Rebecka Johansson

  Rebecka Johansson

  Presskontakt Presskontakt +46 (0)76 492 4641

  Relaterat innehåll