Gå direkt till innehåll
Sparks växer och gör det enklare för barn och unga i Sollentuna att aktivera sig på fritiden

Pressmeddelande -

Sparks växer och gör det enklare för barn och unga i Sollentuna att aktivera sig på fritiden

Sparks Generation, en ideell organisation som genom sin plattform och lokala ungdomsambassadörer hjälper unga att aktivera sig på fritiden, har ingått ett avtal med Sollentuna kommun. Avtalet innebär att alla unga mellan 10 och 17 år i kommunen får tillgång till hela kommunens utbud av fritidsaktiviteter samlat på en och samma plattform.

Sparks Generation utvecklade och lanserade plattformen tillsammans med Upplands-Bro kommun mitt under pandemin i oktober 2020 och den sprider sig nu i rask takt till fler kommuner. I februari lanserades plattformen i Sundbyberg stad och nu är det dags för Sollentuna kommun, som är lika stor som Upplands-Bro och Sundbyberg tillsammans.

– Det är väldigt roligt att se att Sparks metod och plattform fungerar och växer i snabb fart. 45 procent av målgruppen har tjänsten i Upplands-Bro och efter bara tolv veckor har 15 procent av ungdomarna i Sundbyberg anslutit sig till plattformen. Vi vill bidra till att alla barn och unga i Sverige får en meningsfull fritid och genom den kommande lanseringen i Sollentuna tar vi ännu ett steg mot vårt mål att bli en nationell tjänst, säger Alexandra Krook, grundare av Sparks Generation.

Genom att ansluta sig till Sparks Generations plattform får kommuner en rad fördelar för att främja aktiviteter och nya positiva sammanhang för unga att utvecklas och känna gemenskap i. Plattformen hjälper kommuner att nå ut till fler unga, samtidigt som den ger en överblick över fritidsaktiviteterna i kommunen. Genom kontinuerlig insamling av data levererar Sparks Generations värdefull inblick i målgruppens behov, önskemål och återkoppling på aktiviteterna. Kommunerna får även tillgång till planerings- och samverkansverktyg för att organisera prova-på och spontanaktiviteter, samt ett ambassadörsprogram för att marknadsföra aktiviteter till ungdomar via skolbesök och sociala medier.

– Med Sparks Generation som partner får vi en fantastisk möjlighet att främja alla ungdomsverksamheter inom idrott, kultur och friluftsliv och engagera unga på ett effektivt sätt. Sparks innovativa plattform samlar hela vårt utbud av fritidsaktiviteter på ett och samma ställe och skapar en enkel och tillgänglig väg för barn och unga att utforska sina intressen och engagera sig i meningsfulla aktiviteter. Med Sparks hjälp kan vi växa och nå ut till fler samtidigt som vi får värdefull insikt i vilka behov och önskemål som finns, säger Thomas Nyman, ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna kommun.

Plattformen kommer att finnas tillgänglig för alla unga i Sollentuna kommun i samband med höstlovet. För tillfället arbetar Sparks Generation med att nå ut till ungdomar som vill arbeta som Sparksambassadörer och bidra till att sprida plattformen bland unga i kommunen.

För mer information kontakta:

Alexandra Krook
Grundare och verksamhetschef, Sparks Generation
0733–34 04 07
Alexandra.krook@sparksgeneration.com

Rebecka Johansson
Geelmuyden Kiese
+46 76-492 46 41
rebecka.johansson@gknordic.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Sparks

Sparks är en ideell organisation som genom en digital plattform sparksapp.se, ambassadörer och samverkan med kommuner, föreningar och förbund hjälper unga i åldern 10-17 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av aktiviteter, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks metod och plattform är skalbar och finns i dagsläget i Upplands-Bro Kommun och Sundbybergs Stad, och fler kommuner är på väg in. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook . Vi finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse och Skandia:Idéer för Livet, och Alecta Fastigheter. För mer info: sparksgeneration.com

Kontakter

Rebecka Johansson

Rebecka Johansson

Presskontakt Presskontakt +46 (0)76 492 4641

Relaterat innehåll