Gå direkt till innehåll
Foto: Sparks Generation
Foto: Sparks Generation

Pressmeddelande -

Sparks Generation och Svenska Fäktförbundet i samarbete med en av Sveriges största Youtubers, RMM

Sparks Generation kickstartar 2020 med en nationell fäktkampanj, tillsammans med Svenska Fäktförbundet och Sparks nya ambassadörer, Random Making Movies (RMM). RMM har en av Sveriges största Youtube-kanaler och tillsammans vill de inspirera unga i åldern 10-16 år att testa på nya aktiviteter för att hitta sin grej – sin spark. Svenska fäktklubbar arrangerar 42 kostnadsfria prova på-tillfällen, på 20 orter över hela landet.

Sparks Generation inleder 2020 med att presentera sina nya ambassadörer, Jonas Andersson, William Forslund och William Jonsson som utgör trion i populära Random Making Movies, i en nationell fäktkampanj. Med 623 000 prenumeranter tillhör de Youtubes mest framgångsrika stjärnor. De joinar nu Penny Parnevik och Emil & Wilma Holmkvist som ambassadörer för Sparks.

– Vi tycker att det är kul att vara Sparksambassadörer! För oss är det viktigt att unga vågar göra precis det de känner för och att de inte är rädda för att misslyckas. Du måste alltid börja någonstans vad det än gäller. Att hitta sin grej är viktigt för att må bra och vara glad. Att ha något i vardagen att se framemot gör allt annat mycket enklare, förklarar trion i RMM om sitt ambassadörskap för Sparks Generation.

Genom Instagram och Youtube inspireras den unga målgruppen att delta i fäktföreningarnas 42 kostnadsfria prova-på-tillfällen på 20 olika orter under februari månad över hela landet. Via Sparks enkla webbtjänst kan unga enkelt signa upp sig på ett prova på-tillfälle, gärna tillsammans med en kompis.

Foto: Adam Ihse

– I fäktning måste du kombinera explosivitet med taktik och teknik. Du måste hela tiden ligga steget före din motståndare för att kunna sätta nästa träff. Känslan när man vinner en jämn match är helt fantastisk. Jag kan verkligen rekommendera alla ungdomar att testa på fäktning. Vi vill nå ut med vår fantastiska sport till så många som möjligt. RMM består av en grupp inspirerande killar som skapar proffsiga videos som når ut och engagerar en extremt stor publik. Vi tror att många ungdomar blir sugna att testa på fäktning efter att ha sett på RMMs video, berättar Emma Wertsén (fd Samuelson), förbundskapten för damlandslaget i värja och VM-silvermedaljör.

Sparks Generation baseras bland annat på amerikansk forskning kring GRIT och motivation där slutsatsen om att en meningsfull fritid bidrar till bättre resultat i skolan, ger känsla av gemenskap och leder till bättre framtidsutsikter och ökat välmående hos unga. Med hjälp av utvalda förebilder lyfter Sparks fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.

Alexandra Krook grundare och verksamhetschef Sparks Generation berättar:
– Många unga saknar idag en meningsfull fritid efter skolan. Samtidigt upplever många föreningar och kommuner en stor utmaning i att nå ut. Det vill vi ändra på genom att inspirera unga att hitta något som passar dem – i kanaler och på ett sätt som de är vana vid och med förebilder som de gillar. Vi vill underlätta för dem att ta del av det fantastiska föreningsliv som finns runt om i Sverige, vilket ju är en unik miljö där man kan få lära sig saker, växa, känna glädje och träffa nya kompisar. Vi storsatsar i vår och vår förhoppning är att kommuner, kulturskolor, idrottsförbund och föreningar över hela landet skall gå med i Sparks Generations plattform. Med vår tjänst kan vi tillsammans, nå unga på ett helt nytt sätt, i en tjänst där de enkelt kan hitta olika prova-på-aktiviteter, lokalt där de bor. Att få samarbeta med fäktningsförbundet och möjlighet att inspirera till att fler unga provar på denna coola sport, känns fantastiskt kul!

Fäktkampanjen startar 2 februari och målgruppen 10-16-åring, får i Sparks digitala kanaler bland annat hänga med när RMM utmanar varandra och tävlar i fäktning på fäktklubben, En garde i Solna. Filmen går att se bla. på RMMs Youtube kanal.

Prova-på-tillfällen erbjuds i bla. Solna, Göteborg, Malmö, Järfälla, Arvika, Kristianstad, Helsingborg, Härnösand, Östersund, Lidingö, Kungsbacka mfl. Här finns alla prova-på-tillfällen: www.sparksgeneration.com/

Ämnen

Taggar


Om Sparks Generation

Sparks Generation är en digital plattform där vi inspirerar unga i åldern 10-16 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av föreningar och aktiviteter. Vi är dörröppnaren mellan unga och inkluderande, schyssta och intressanta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook och är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse, Skandia:Idéer för Livet samt Vinnova. www.sparksgeneration.com


Om Svenska Fäktförbundet

Svenska Fäktförbundet bildades den 27 november 1904. Svenska Fäktförbundets uppgift är att verka för fäktsportens utveckling och utbredning och vara samordnande organ för fäktsporten inom Sverige samt företräda svensk fäktsport i Sverige och utomlands. Förbundet är medlem i Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) samt anslutet till Internationella Fäktförbundet (Fédération Internationale d'Escrime, FIE) och Europeiska Fäktkonfederationen (European Fencing Confederation, EFC).Verksamheten är organiserad i fem geografiska distrikt (SDF) som omfattar drygt 50 föreningar med cirka 6 000 medlemmar.

Presskontakt

Alexandra Krook

Alexandra Krook

Presskontakt VD och initiativtagare 0733340407
Helen Iwefors Häggblom

Helen Iwefors Häggblom

Presskontakt Pressansvarig Presskontakt 0708-721990

Relaterat material

Relaterade nyheter