Gå direkt till innehåll
Alexandra Krook Sparks Generation, Sofia Karakatsanis Andersson hallon
Alexandra Krook Sparks Generation, Sofia Karakatsanis Andersson hallon

Pressmeddelande -

Sparks och hallon inleder samarbete i syfte att hjälpa unga hitta sin fritidsaktivitet

Mobiloperatören hallon går in som sponsor av Sparks Generation, som verkar för att göra det lättare för tonåringar att hitta en lämplig fritidsaktivitet som passar dem. Med stödet från hallon kommer Sparks att kunna möjliggöra för fler ungdomsverksamheter, inom såväl sport som kultur och skapande, att nå ut med sina aktiviteter mot ungdomar och välkomna dem att prova-på.

SCB’s siffror från 2018-2019 visar att 35% av alla barn och ungdomar i åldrarna 10 till 18 år i Sverige saknar en regelbunden fritidsaktivitet efter skolan. En siffra som ökar och spås ha ökat rejält under pandemin. De över hundra unga som Sparks har pratat med säger att orsaken till det, är att de bland annat inte vet vad som finns där de bor eller om de är välkomna dit som nybörjare. I ljuset av detta verkar Sparks Generation genom sociala kanaler, ambassadörer och sin plattform Sparksapp att nå ut till ungdomar, och låta de unga hitta ”sin grej”. Med detta menar Sparks att ett fritidsintresse är något man själv fått välja och kan ta sig an utan tvång eller press - oavsett bakgrund, ambitionsnivå eller tidigare erfarenhet.

Som en del av satsningen inleds nu ett partnerskap med mobiloperatören hallon, som går in som sponsor av Sparks Generations.

Ett partnerskap mellan hallon och Sparks Generation känns både självklart och givande för alla parter. Utöver våra delade värderingar kring ungdomar, och deras behov av både psykiskt och fysiskt välbefinnande, så använder även Sparks mobil teknologi på ett positivt och modernt sätt. Via mobilen kan vi tillsammans hjälpa Sveriges unga att hitta sin Spark, säger Sofia Karakatsanis Andersson, marknadschef på hallon.

hallons sponsorskap möjliggör för Sparks att inspirera fler unga att vilja, kunna och våga testa nya aktiviteter. hallon vill genom Sparks även stötta genom att bidra till olika events där unga kan prova på olika aktiviteter, samt verka som finansiellt stöd för att hitta lämpliga ledare till aktivitetstillfällena.

Vi är så stolta och glada att hallon valt att engagera sig i Sparks. Vi delar den viktiga värderingen att det är insidan som räknas, och vill med avstamp i detta skapa värde för våra målgrupper. Tillsammans förflyttar vi fokus till vem du är och vad du brinner för, samtidigt som vi förenklar för unga att upptäcka spännande ungdomsverksamheter där de kan hitta sin grej, säger Alexandra Krook Sparks Generations grundare, och fortsätter:

Att stötta Sparks och de verksamheter som är anslutna i vår app, Sparksapp.se, är i slutändan att stötta både unga och deras föräldrar att hitta något kul att göra på fritiden tillsammans med andra. 

För ytterligare information kontakta: 

Alexandra Krook
Grundare och verksamhetschef
0733–340407
Alexandra.krook@sparksgeneration.com

Helen Iwefors Häggblom
Pressansvarig
0708–72 19 90
Helen.iwefors@sparksgeneration.com

Ämnen

Kategorier


Om Sparks
Sparks är en ideell organisation som genom digital teknik, ambassadörer och samverkan med kommuner, föreningar och förbund hjälper unga i åldern 10-16 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av aktiviteter, där unga får utvecklas och ha kul i gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook och är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse och Skandia:Idéer för Livet. www.sparksgeneration.com

Om hallon
hallon är Sveriges enklaste mobiloperatör för samtal, sms och datatrafik. Abonnemangen säljs på nätet och har ingen aktiveringsavgift, avgift för startpaket, bindningstid, uppsägningstid eller faktura. hallon ägs av 3 och använder 3s prisbelönta nät för samtal och data.

Kontakter

Rebecka Johansson

Rebecka Johansson

Presskontakt Presskontakt +46 (0)76 492 4641

Relaterat innehåll