Gå direkt till innehåll
Sparks Generation lanserar Sparksapp.se – framtidens fritidsplattform för unga

Pressmeddelande -

Sparks Generation lanserar Sparksapp.se – framtidens fritidsplattform för unga

Sparksapp.se är framtidens fritidsplattform för unga som vill hitta något att göra på fritiden. Appen ger 10-16-åringarna tillgång till en bredd av aktiviteter med konkreta prova-på-erbjudanden, dit man är välkommen som nybörjare. Som första kommun i landet lanseras tjänsten i Upplands-Bro med målsättningen att bli Sveriges bästa kommun för unga.

Sparks Generation är både en digital plattform och en modern ideell förening som lanserades 2019, med visionen om att ge alla tonåringar en chans att hitta sin ”spark” på fritiden.

Idag känner unga inte till utbudet där de bor, och många tror att det är för sent att börja med något nytt och man känner sig inte välkommen som nybörjare. Samtidigt så har ungdomsverksamheter och lokala föreningslivet svårt att behålla, och att nå ut till unga, något som Sparks Generation nu vill ändra på.

I dagarna lanseras därför Sparksapp.se, en digital inspirations- och fritidsplattform för unga, där Sveriges kommuner, förbund och föreningar ges möjlighet att enkelt nå en bred, ung publik, och genom direkt återkoppling från målgruppen få underlag för att utveckla sin ungdomsverksamhet, och därmed växa igen.

─ Generation Z spenderar idag mer än 8 timmar om dagen online vilket gör dem svåra om man inte har en digital närvaro. Det är inte lätt att navigera sig i den digitala djungeln och många idrottsföreningar saknar idag resurser och en digital strategi för hitta sina framtida medlemmar - här blir Sparks Generation en komplett lösning i att nå, engagera och aktivera unga i att ta steget i att hitta sitt intresse via en digital plattform, säger Victor Ljungberg, styrelseledamot och tidigare koncernchef Splay One.

Alla aktiviteter i sparksapp.se är kostnadsfria och enkla att prova på, oavsett vad man vill göra, och riktar sig till unga nybörjare i åldern 10-16 år. Utvecklingen av sparksapp.se är en del av det samverkansavtal som Sparks Generation och Upplands Bro Kommun har, för att tillsammans bidra till förbättrad psykisk och fysisk hälsa hos unga.

─ Sveriges kommuner har ett uppdrag att erbjuda unga en meningsfull fritid och genom en årslicens kan varje enskild kommun gå med, vilket är både kostnadseffektivt, enkelt och smart, istället för att alla har olika lösningar lokalt. Flera kommuner har redan visat ett stort intresse att gå med i sparksapp.se vilket känns fantastiskt, berättar Alexandra Krook, grundare och verksamhetschef Sparks Generation.

Från och med den 14 oktober är sparksapp.se live och fullmatad med aktiviteter för unga i Upplands-Bro kommun. Bland annat erbjuds, sång, instrument, ridning, boxning, fotboll, tennis och basket.

─ Vi är otroligt stolta över att få vara med och göra skillnad för våra barn och unga. Tjänsten kommer hjälpa föreningslivet att hitta de unga och de unga att hitta sitt sammanhang. Vi vill få Sveriges unga att hitta sin passion. Vår förhoppning är att vi banar vägen för andra kommuner, specialförbunden och deras föreningar över hela landet, säger Hannah Rydstedt Nencioni, Kultur och fritidschef Upplands-Bro Kommun.

Sparks Generation har tack vare donationer och bidrag från bl a Familjen Erling-Perssons stiftelse haft möjlighet att anlita PwC Experience Center, som tjänsteutvecklingspartner, som även bidragit med en hel del pro-bono timmar då man delar visionen om ett mer inkluderande och hållbart samhälle.

För mer information kontakta:

Alexandra Krook
Grundare och verksamhetschef

0733–340407

Alexandra.krook@sparksgeneration.com

Helen Iwefors Häggblom
Kommunikationsansvarig

0708–72 19 90

Helen.iwefors@sparksgeneration.com

Hannah Rydstedt Nencioni

Kultur- och fritidschef08 - 518 321 84hannah.rydstedt@upplands-bro.se


Sparks är en digital plattform där vi inspirerar unga i åldern 10-15 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av föreningar och aktiviteter. Vi är dörröppnaren mellan unga och inkluderande, schyssta och intressanta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje, och gemenskap med andra. Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook och är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse, Skandia:Idéer för Livet samt Vinnova. www.sparksgeneration.com

Presskontakt

Alexandra Krook

Alexandra Krook

Presskontakt VD och initiativtagare 0733340407
Helen Iwefors Häggblom

Helen Iwefors Häggblom

Presskontakt Pressansvarig Presskontakt 0708-721990

Relaterat material

Relaterade nyheter