Gå direkt till innehåll

Ämnen: Barn, ungdom

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Den ideella organisationen Sparks Generation lanserar en ny, kostnadsfri app för barn och ungdomar som gör det lättare att hitta och boka fritidsaktiviteter i sitt närområde. Samtidigt introduceras en ny kommunportal som ger fördjupade insikter i ungas fritidsengagemang, samt en fritidsgårdsmodul för smidigare hantering av närvaro och vårdnadshavarmedgivanden.

Sparks Generation ingår avtal med Norrtälje kommun – gör fritidsaktiviteter tillgängliga för fler barn och unga

Sparks Generation ingår avtal med Norrtälje kommun – gör fritidsaktiviteter tillgängliga för fler barn och unga

Sparks Generation ingår avtal med Norrtälje kommun – gör fritidsaktiviteter tillgängliga för fler barn och unga Genom avtalet får alla unga mellan 10 och 17 år i Norrtälje tillgång till hela kommunens utbud av fritidsaktiviteter samlat på en och samma plattform. Norrtälje kommun blir den fjärde kommunen som ansluter sig till Sparks plattform.

Från vä: Johan Storåkers, Alexandra Krook, Per Fjällström

Sundbybergs Stad går med i Sparks Generations Sparksapp.se – för att öka ungas tillgänglighet till en meningsfull fritid

Idag kan Sparks Generation stolt presentera nästa steg på resan i att ge Sveriges alla unga en aktiv och meningsfull fritid. Efter ett framgångsrikt pilotprojekt i Upplands- Bro kommun, växlar organisationen nu upp och inleder nu även ett samarbete med Sundbybergs stad. I dagarna signades avtalet som innebär att både Sparks metod och tjänst sparksapp.se kan lanseras under hösten.

Åsa Henell & Alexandra Krook

Sparks Generation och Majblomman inleder samarbete för att hjälpa barn i fattigdom

Sparks inleder samarbete med Majblomman för att ytterligare stärka ungas rättigheter till en meningsfull fritid. Undersökningar visar att ett av tio barn i Sverige lever i fattigdom och inte har råd med fritidsaktiviteter. Tillsammans vill nu de båda organisationerna ändra på detta. Genom partnerskapet med Majblomman kommer nu möjligheten finnas att även söka stöd för fritidsaktiviteter.

Sparks ambassadörer tillsammans med Emil Henrohn

Sparks i samarbete med KomTek och influencern Emil Henrohn för att få unga att testa på programmering

Den 16 mars kickar den kommunala teknikskolan KomTek och Sparks Generation igång en nationell kampanj tillsammans med den populära Tik Tokaren Emil Henrohn. ”Vi vill bidra till att ta bort både fysiska och mentala hinder så att fler ungdomar på fler platser vågar sig på programmering och de möjligheter det erbjuder, och gärna fler tjejer”, säger Fia Juréen på KomTek.

Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet tar hjälp av Sparks Generation för att nå ut till unga!

Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet tar hjälp av Sparks Generation för att nå ut till unga!

Sparks Generation inleder samarbete med två nya förbund, Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet, för att hjälpa ungdomar i mellan-, högstadie- och gymnasieåldern att hitta en meningsfull fritid. Prova-på-tillfällen kommer att erbjudas via Sparksapp.se, en digital plattform för unga. Detta är ett första steg av partnerskap där Sparks tillsammans med förbunden erbjuder ung

Foto: Sparks Generation

Sparks Generation och Svenska Fäktförbundet i samarbete med en av Sveriges största Youtubers, RMM

​Sparks Generation kickstartar 2020 med en nationell fäktkampanj, tillsammans med Svenska Fäktförbundet och Sparks nya ambassadörer, Random Making Movies. RMM har en av Sveriges största Youtube-kanaler och tillsammans vill de inspirera unga i åldern 10-16 år att testa på nya aktiviteter för att hitta sin grej – sin spark. Sammanlagt erbjuds 42 kostnadsfria prova på-tillfällen på 20 orter i landet.

Minska skärmtiden, här kan unga ladda sina egna batterier genom 200+ aktiviteter under hela sommaren

Minska skärmtiden, här kan unga ladda sina egna batterier genom 200+ aktiviteter under hela sommaren

Sparks Generation, en digital plattform som hjälper unga att hitta sin grej, har listat över 200 gratisaktiviteter runt om i Storstockholm att utforska under hela sommarlovet. Varför inte testa på street art, brännboll, taekwondo, foto, trampolin, parkour, låtskrivarkurser och urban hip hop! Aktiviteterna hittas bland annat i Botkyrka, Haninge, Järfälla, Sundbyberg, Tensta samt på Fryshuset.