Gå direkt till innehåll

Ämnen: Utbildning

Gratistjänsten SPARKSAPP från Sparks Generation hjälper barn och unga i aktivitet i hela Stockholms Län i Sommar!

Sparks samlar i SPARKSAPP över 1000 gratis aktiviteter för barn och unga i sommar i hela Stockholms län!

Den ideella organisationen Sparks Generation lanserar Sparks Summer och samlar +1000 kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga i Stockholms län via sin gratistjänst SPARKSAPP. Detta främjar psykisk och fysisk hälsa samt ökar skyddet mot kriminalitet och missbruk. Man vill uppmuntra att målgruppen nyttjar SL Lovkort som gör det kostnadsfritt att resa både inom kommunerna och i hela länet.

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Sparks lanserar en ny version av Sparksapp med utökad funktionalitet och moduler för att bidra till barn och ungas fritid

Den ideella organisationen Sparks Generation lanserar en ny, kostnadsfri app för barn och ungdomar som gör det lättare att hitta och boka fritidsaktiviteter i sitt närområde. Samtidigt introduceras en ny kommunportal som ger fördjupade insikter i ungas fritidsengagemang, samt en fritidsgårdsmodul för smidigare hantering av närvaro och vårdnadshavarmedgivanden.

Sparks Generation ingår avtal med Norrtälje kommun – gör fritidsaktiviteter tillgängliga för fler barn och unga

Sparks Generation ingår avtal med Norrtälje kommun – gör fritidsaktiviteter tillgängliga för fler barn och unga

Sparks Generation ingår avtal med Norrtälje kommun – gör fritidsaktiviteter tillgängliga för fler barn och unga Genom avtalet får alla unga mellan 10 och 17 år i Norrtälje tillgång till hela kommunens utbud av fritidsaktiviteter samlat på en och samma plattform. Norrtälje kommun blir den fjärde kommunen som ansluter sig till Sparks plattform.

Åsa Henell & Alexandra Krook

Sparks Generation och Majblomman inleder samarbete för att hjälpa barn i fattigdom

Sparks inleder samarbete med Majblomman för att ytterligare stärka ungas rättigheter till en meningsfull fritid. Undersökningar visar att ett av tio barn i Sverige lever i fattigdom och inte har råd med fritidsaktiviteter. Tillsammans vill nu de båda organisationerna ändra på detta. Genom partnerskapet med Majblomman kommer nu möjligheten finnas att även söka stöd för fritidsaktiviteter.

Sparks ambassadörer tillsammans med Emil Henrohn

Sparks i samarbete med KomTek och influencern Emil Henrohn för att få unga att testa på programmering

Den 16 mars kickar den kommunala teknikskolan KomTek och Sparks Generation igång en nationell kampanj tillsammans med den populära Tik Tokaren Emil Henrohn. ”Vi vill bidra till att ta bort både fysiska och mentala hinder så att fler ungdomar på fler platser vågar sig på programmering och de möjligheter det erbjuder, och gärna fler tjejer”, säger Fia Juréen på KomTek.

Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet tar hjälp av Sparks Generation för att nå ut till unga!

Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet tar hjälp av Sparks Generation för att nå ut till unga!

Sparks Generation inleder samarbete med två nya förbund, Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet, för att hjälpa ungdomar i mellan-, högstadie- och gymnasieåldern att hitta en meningsfull fritid. Prova-på-tillfällen kommer att erbjudas via Sparksapp.se, en digital plattform för unga. Detta är ett första steg av partnerskap där Sparks tillsammans med förbunden erbjuder ung

Foto: Sparks Generation

Sparks Generation och Svenska Fäktförbundet i samarbete med en av Sveriges största Youtubers, RMM

​Sparks Generation kickstartar 2020 med en nationell fäktkampanj, tillsammans med Svenska Fäktförbundet och Sparks nya ambassadörer, Random Making Movies. RMM har en av Sveriges största Youtube-kanaler och tillsammans vill de inspirera unga i åldern 10-16 år att testa på nya aktiviteter för att hitta sin grej – sin spark. Sammanlagt erbjuds 42 kostnadsfria prova på-tillfällen på 20 orter i landet.

Minska skärmtiden, här kan unga ladda sina egna batterier genom 200+ aktiviteter under hela sommaren

Minska skärmtiden, här kan unga ladda sina egna batterier genom 200+ aktiviteter under hela sommaren

Sparks Generation, en digital plattform som hjälper unga att hitta sin grej, har listat över 200 gratisaktiviteter runt om i Storstockholm att utforska under hela sommarlovet. Varför inte testa på street art, brännboll, taekwondo, foto, trampolin, parkour, låtskrivarkurser och urban hip hop! Aktiviteterna hittas bland annat i Botkyrka, Haninge, Järfälla, Sundbyberg, Tensta samt på Fryshuset.

Kristina Tjäder House of Dagmar, Penny Parnevik, Alexandra Krook, grundare. Foto: Olivia Åkerlund

Ny digital kanal vill hjälpa unga att hitta sin grej - idag lanseras Sparks Generation

​I åldern 12-15 år står 104 589* unga utan aktivitet med vuxen ledare efter skolan. Nu lanseras Sparks Generation, en digital kanal som hjälper unga att på ett lekfullt och inspirerande sätt, utforska olika intressen samtidigt som man lyfter fram ett antal prova-på-möjligheter som är kostnadsfri runt om i landet. Sparks baseras på amerikansk forskning kring GRIT och sk Sparksforskning.

Visa mer